Vrijdag 17 juli

De laatste dag van de activiteitenweek, wat hebben we met z'n allen genoten!

De Welpenmeisjes begonnen de dag als ieder ander met een kort spel en we zijn daarna met alle meiden, dus ook de Gidsen en vrouwelijke Explorers, naar het bos gegaan. Hier hebben we extreme verstoppertje gespeeld, waarbij we 15 minuten hadden oms volledig in de omgeving te laten verdwijnen. Vervolgens moest de andere groep ons zoeken en daarna vice versa. Hierna kregen we een filmpje van Jozef en Elisa waarin zij ons vertelden dat de puzzelstukken gestolen waren. Wij zijn deze puzzelstukken toen, met behulp van trackers, gaan zoeken. Hierna kwam het kamp ten einde met de puzzel compleet. Het was supergezellig!

Vrijdag Welpenmeisjes 1Vrijdag Welpenmeisjes 2Vrijdag Welpenmeisjes 3

De laatste dag van het zomerkamp is aangebroken. In de ochtend begonnen de Welpenjongens met enkele workshops samen met de Verkenners en Explorers. We leerden een hoop over vuur, hoe we moeten boren en zagen, en we maakten origami tollen. Na de lunch hadden we een afsluiting met alle speltakken. De Welpenjongens moesten op zoek naar een puzzelstuk in het bos. We liepen er gezamenlijk naartoe en op de terugweg mochten de oudste Welpen bepalen hoe we terug liepen. Eenmaal op het HK terug bleek dat we alle puzzelstukken hadden teruggevonden en hebben we het kamp kunnen afsluiten met een complete puzzel! Iedereen is enorm moe maar hebben allemaal goede herinneringen aan de afgelopen week!

Vrijdag Welpen 1Vrijdag Welpen 2Vrijdag Welpen 3Vrijdag Welpen 4

De Verkenners hadden in deze ochtend vijf workshops. In groepjes samen met Welpenjongens en Explorers hebben we een camouflagehut gebouwd, dramales gevolgd, een insectenhotel gemaakt, veel geleerd over vuurstoken en papieren tollen gemaakt. Na de lunch stond er nog een wandeling op de planning om een verloren puzzelstuk te vinden. Daarna was het tijd voor de kookwedstrijd! In verschillende groepen werd er een groot aantal voor-, hoofd- en nagerechten gemaakt. We werden door de jury beoordeeld op smaak, presentatie en samenwerking en werden tijdens het koken hard aan deze punten. Na het opdienen van een bord voor de jury, hebben we met z'n allen van het eten genoten. Na het eten was het tijd voor de afsluitende bonte avond. Met SBP Airlines zijn we op een muzikale reis rond de wereld gegaan, ook hadden de Verkenners twee acts én de staf had nog een optreden. Het was een vermoeiende, maar leuke, leerzame en lekkere laatste dag!

Vrijdag Bovenbouw 2Vrijdag Bovenbouw 3Vrijdag Bovenbouw 4Vrijdag Bovenbouw 5Vrijdag Bovenbouw 6a

Vrijdag Bovenbouw 1