Donderdag 16 juli

Dag zes van het kamp, bijna de laatste dag voor de Welpenmeisjes. We zijn de dag begonnen met een hoop leuke workshops zoals theater, natuur, vuur, beauty en wellness en origami. Vervolgens hebben we een video gezien van de oude scouts Jozef en Elisa. Hierna zijn we gaan koken in zes groepjes, iedereen maakte tomatensoep, de ene helft maakte rode pasta saus, de andere helft carbonara. Als laatste (na het opruimen) hebben we de bonte avond gehouden, waarin iedereen haar creativiteit heeft laten shinen.

Donderdag Welpenmeisjes 1Donderdag Welpenmeisjes 2Donderdag Welpenmeisjes 3Donderdag Welpenmeisjes 4

Vandaag begonnen de Welpenjongens met een spel in het bos samen met de Verkenners en mannelijke Explorers. Ze speelden levend stratego, waarbij je een vlag moest stelen bij twee andere tegenpartijen. Onderweg konden ze getikt worden door andere Welpenjongens en mochten ze alle andere kinderen tikken die ze tegenkwamen. Een potje deden we op een veld en een ander potje in het bos. In het bos kwamen we een dode boom tegen die bijna omviel. Samen met de oudste Verkenners en Explorers hebben we die hard geduwd zodat hij omviel. Na de lunch begonnen we aan de kookwedstrijd met de Welpenmeisjes. We maakten onze eigen tomatensoep en pastasaus van onder andere tomaten en uien. Aan de einde van de middag konden we er lekker van smullen. Na het avondeten hadden we nog de bonte avond, waarin ieder nestje zijn eigen act deed en we liedjes hebben gezongen.

Donderdag Welpenjongens 1Donderdag Welpenjongens 2Donderdag Welpenjongens 3Donderdag Welpenjongens 4

Vandaag hebben de Gidsen samen met alle vrouwen van onze Scouting samen workshops gedaan. Sommigen zijn tot rust gekomen in de wellness terwijl anderen het vuurstoken beter onder de knie hebben gekregen. In de middag hebben wij aan onze fantastiche bonte avond stukken gewerkt. Én we hebben meerdere potjes weerwolven gespeeld.

Donderdag Gidsen 1

De Verkenners zijn de dag begonnen met een bosspel, Levend Stratego! Samen met de Welpenjongens en Explorers zijn we naar het Kattenven gelopen om daar in drie teams de strijd der vlaggen aan te gaan. Er werd hard aangevallen en verdedigd en de vlaggen vlogen van de ene partij naar de andere. 's Middags hadden we weer een creatieve middag. In verschillende groepen zijn we aan de slag gegaan om een stop motion video te maken. Eerste werden er scripts uitgewerkt en verhaalplots bedacht. Daarna werden de decors, personages en attributen gemaakt. Toen dat allemaal gereed was, zijn de foto's gemaakt en achter elkaar geplakt voor de video. Als laatste hebben we met z'n allen de video's bekeken en elkaars werk kunnen zien.

Donderdag Verkenners 1Donderdag Verkenners 3Donderdag Verkenners 2Donderdag Verkenners 4