In ons eigen dorp Hotsjietonia zijn de Bevers de baas. Onze Beverkolonie is een gemengde groep van jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar oud. In het bos, aan het water en samen met de dorpsbewoners beleven de Bevers allerlei avonturen.

Wat doen de Bevers?

We houden onze eigen moestuin bij samen met Rozemarijn en trekken onbevreesd door het bos met Bas en Rebbel. Zij kunnen ons een hoop vertellen over de natuur en de dieren die daar wonen. We versieren het dorp met de mooiste kunstwerken die we samen met Fleur en Keet maken en verkennen de wereld buiten ons dorp op de boot van Sterre en Steven Stroom. Ook Stanley Stekker is een van de bewoners van het dorp. Hij kan ons van alles leren over de meest technische snufjes zoals het praten via internet tijdens de JOTI. Kun jij alle huizen vinden op de plattegrond van Hotsjietonia? 

Iedere week staat er een leuk en uitdagend programma klaar aan de hand van deze themafiguren. Met deze activiteiten proberen we onze Bevers spelenderwijs dingen te leren, hoewel plezier maken voor ons het belangrijkste is op Scouting. 

In de eerste week van de zomervakantie gaan de Bevers op kamp. We gaan dan een weekend lang naar een ander Scoutinggebouw waar we binnen een bepaald thema allerlei activiteiten ondernemen. 

Hoe kun je bij de Bevers komen?

Je kunt altijd vier keer komen kijken voordat je besluit of je bij de Bevers wil komen. Blijf je erbij, dan word je na een paar weken geïnstalleerd. Dat betekent dat je een Scouting uniform mag dragen met Scouting insignes. Je hoort er dan officieel bij. De installatie is een plechtige gebeurtenis waarbij je ouders, broertjes en zusjes van harte welkom zijn.


Belangrijke informatie

  • De Bevers draaien iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur op het Scouthonk aan de Kalverstraat 1 te Roosendaal

Indien je nog vragen hebt kun je contact opnemen via:

  • De stafleden van de Bevers, iedere zaterdag voor en na het draaien.
  • Telefoonnummer Baden-Powell: 0165-549393 (alleen op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur)
  • E-mailadres van de Bevers:  
  • Het secretariaat: